Het mobiliteitsplein

'Getting the job done.'

Assessments

Gelukkige medewerkers zorgen voor succesvolle organisaties. Die overtuiging vormt de basis voor In Person Assessments. Met een complete en unieke set aan testen en persoonlijke diepte interviews biedt In Person
Assessments dé basis voor de ontwikkeling van medewerkers in uw organisatie. In de ontwikkeling van medewerkers en daarmee werkgeluk zien we een belangrijke ontwikkeling. Steeds vaker blijkt dat naast intelligentie en vaardigheden juist mentaliteit en persoonlijkheid voorspellende waarde hebben voor werkgeluk. Vragen als ‘Waar kan ik met mijn talenten echt bijdragen’ en ‘Waar krijg ik energie van’ zijn voor medewerkers op elk niveau relevant. Voor werkgevers blijkt dat aandacht voor werkgeluk een significant positief effect heeft op binding, ziekteverzuim en productiviteit.

In samenwerking met een gerenommeerd onderzoeksbureau heeft In Person beschikking over exclusieve testen, gebaseerd op ons gedachtegoed en onze samenwerking met honderdduizenden medewerkers en klanten. Deze testen richten zich op de gehele HR- cyclus: van werving & selectie tot aan focus op de ontwikkeling en het potentieel van medewerkers. Met ons team van gecertificeerde business- psychologen werkt In Person Assessments continu aan de verdere ontwikkeling van nieuwe testen en trainingsmethoden. Alle Assessments worden volgens de NIP standaarden afgenomen en uiterst vertrouwelijk behandeld. De testen zijn wetenschappelijk onderbouwd en beschikbaar voor VMBO, MBO, HBO en WO niveau.

 

Misschien vind je deze pagina's ook interessant

Arbeidsmarktscan

Arbeidsmarkscans worden ingezet voor werkzoekenden om de markt te verkennen op mogelijkhed Lees meer