Het mobiliteitsplein

'Getting the job done.'

Ben ik te oud voor de arbeidsmarkt?

,

Ik voorspel dat ik met deze blog veel mensen ga aanspreken. Dat is ook de bedoeling. Hét cruciale punt in het vak solliciteren is namelijk positiviteit. Helaas zie ik veel sollicitanten veel afwijzingen afschuiven op leeftijd en hierdoor een steeds negatievere instelling krijgen.

Ik ben benieuwd hoe vaak men wordt afgewezen op leeftijd en hoe dit dan overkomt. Werkgevers mogen dit namelijk niet communiceren, want het is een vorm van discriminatie. Laten we voorop stellen dat ik als sollicitatiecoach alle frustratie begrijp. Het is een lastige arbeidsmarkt voor werkzoekenden. Dit geldt helaas voor alle werkzoekenden, niet alleen voor de iets oudere generatie.

Ik probeer hierbij kort uit te leggen waar dit verhaal vandaan komt. Duitsland heeft namelijk helemaal geen last van discriminatie op leeftijd. Hoe komt dat? Zij hebben nooit de voordelen gekend als ze ouder worden als werknemer. In Nederland kreeg je steeds meer betaalde vrije dagen en vrije tijd die je zelf in mocht delen. Dat resulteerde voor de ‘baas’ dat je steeds duurder en dus minder aantrekkelijk werd voor zijn bedrijf én in de rest van de arbeidsmarkt. Deze regeling is nu zo scherp dat het helemaal niks meer uit maakt qua financieën of ze een jonger of ouder iemand aannemen. Dit hele verhaal is overigens ook nog niet doorgedrongen in het bedrijfsleven. Men denkt namelijk nog steeds een stuk duurder uit te zijn met een oud iemand. Niks is minder waar. Een oplossing is om je te laten detacheren. Zo betaalt het bedrijf één vast bedrag voor jou per maand en loopt het bedrijf ook geen risico’s op gebied van arbeidsongeschiktheid.

Qua flexibiliteit en leergierigheid (aannames waarom bedrijven ‘oudere’ mensen niet aannemen) kunnen sollicitanten zelf ondervangen in een CI (Curriculum Imaginaire). Hiermee laat je namelijk je loopbaandoelstellingen zien. Daarnaast kan je deze compenties uitleggen a.h.v. het STARRT model in zowel je CV als je brief.

S: Situatie

T: Taak

A: Actie

R: Resultaat

R: Reflectie

T: Toekomst