Het mobiliteitsplein

'Getting the job done.'

Cultuurverschillen in Nederland

,

Je zou het niet snel denken, maar de cultuurverschillen binnen de Nederlandse grenzen zijn al supergroot. Dit is een belangrijke factor om rekening mee te houden tijdens je sollicitatieprocedures.

Wil jij gaan solliciteren in een andere regio? Lees je dan goed in over de gebruiken binnen die regio en het type mensen dat er werken en wonen. 

1. Randstad: direct, open, gericht op persoonlijke ontwikkeling, hard en soms onpersoonlijk en zakelijk.

2. Gelderland / Overijssel: verzachtende communicatie (de kern is verpakt in een verhaal), het ‘ons kent ons’, gunfactor vaak binnen de kennissen die ze al jaren kennen, voor buitenstaanders moeilijk om ‘binnen te dringen’.

3. Groningen / Friesland: nuchter (doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg), gebruiken en cultuur zijn belangrijk (zoals de Friese taal), soms stug en vooral trots. Friesland is bijna een land op zich.

4. Limburg / Brabant: zachte communicatie, zeggen niet altijd wat ze bedoelen, trajecten duren vaak lang, vriendenpolitiek, erg gericht op ‘gezelligheid’, ook tijdens zakelijke deals.

Dit is ook zeer belangrijk tijdens een eventueel gesprek. Ga je bijvoorbeeld vanuit Limburg solliciteren in de Randstad? Oefen dan op het incasseren van feedback en een directe vraagstelling.

 

Gerelateerd Nieuws

Onderscheid jezelf!

Er is nog steeds veel concurrentie op de arbeidsmarkt. Dus je moet je onderscheiden van de Lees meer

Aannames bij solliciteren

Het gebeurt veel: je gaat denken voor het bedrijf of de recruiter die de vacature behandel Lees meer