Het mobiliteitsplein

'Getting the job done.'

Droombaanplanning

,

Ik begeleid veel mensen in het sollicitatieproces. Hierbij is het erg belangrijk dat je begint bij het begin. Ga niet gelijk solliciteren op functies, maar tref eerst even wat voorbereidingen. Weet wie je bent (social styles) en wat je kan (competenties), maar ook wat je wil gaan doen!

Een stuk planning is dus erg belangrijk. Net zoals zelfkennis gaat dit met kleine stapjes. Breek zo ook je CV op in kleine stukjes en bepaal wat je leuk vond / vindt om te doen, wat er ‘een beetje bij’ hoorde en wat je niet leuk vond om te doen.

Als je dit hebt bepaald, kan je namelijk een betere beslissing maken over welke bedrijven en functies bij jou en jouw persoonlijkheid en competenties passen. Daarnaast kan je in een sollicitatiegesprek goed antwoord geven op de vraag: waarom heb je gesolliciteerd?

Je kunt dit alles samenvatten in een ‘Moeder CV’. Daar staat gewoon echt ALLES in wat je ooit hebt gedaan. Zelfs de kleinste dingetjes. Dit is voor jezelf, zodat je altijd in jouw Moeder CV kunt kijken wat het beste aansluit op de vacature waarop je op dat moment gaat solliciteren. Bij elke sollicitatie pas je dus je CV aan op het gevraagde functieprofiel. Het liefst nog met voorbeelden.