Het mobiliteitsplein

'Getting the job done.'

Ik wil een opleiding volgen

Ontwikkelen bij jouw huidige werkgever

Ik vind mijn huidige functie nog best leuk, maar er zit meer in mij. Ik zou me graag willen ontwikkelen zodat ik een hogere functie kan bekleden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je graag een andere functie wilt bekleden bij jouw huidige werkgever. Een derde optie kan zijn dat je graag op je oude functie bij hetzelfde bedrijf wilt blijven, maar dat je wel wat hulp kunt gebruiken om er nog meer uit te halen. Via het mobiliteitscentrum geven we je inzicht in de mogelijkheden voor een opleiding. 

Op deze mogelijkheden staat vaak een subsidie die jouw huidige werkgever hiervoor kan krijgen, zoals de ESF subsidie duurzame inzetbaarheid, een subsidie praktijkleren (bij een BBL opleiding) of een bijdrage uit een O&O fonds.

Ontwikkelen richting een nieuwe werkgever

Het kan ook zo zijn dat jij je baan al kwijt bent of dreigt kwijt te raken. Dan investeert een werkgever niet meer in een opleiding voor mij, toch? Dit kan wel! In een sociaal plan bij een reorganisatie of in een vaststellingsovereenkomst bij een persoonlijk ontslag staat vaak een budget om van werk naar werk te gaan of een opleiding te volgen. Kijk dit document dus goed na om te kijken of jij hier ook recht op hebt. In bepaalde beroepsgroepen, zoals de zorg, is er niet voor iedereen meer een plaats op de arbeidsmarkt. Dan kan het dus verstandig zijn om je te laten omscholen naar een kansrijk beroep. In Twente is er bijvoorbeeld het Twente Werkt Intersectorale Mobiliteitsplan (TWIM). Moeilijk woord, maar het komt erop neer dat hier 50% subsidie mogelijk is vanuit dit plan voor de opleiding richting een kansrijk beroep met vacature. De andere 50% wordt gedeeld door je oude werkgever (zie opleidingsbudget) en voor 25% door je nieuwe werkgever.

Neem contact op met Menno Littel, voor deze scholingsmogelijkheden. De bijbehorende vacatures staan vermeld achter de inlog van het mobiliteitscentrum.