Het mobiliteitsplein

'Getting the job done.'

Ik wil me ontwikkelen op de arbeidsmarkt

Ontwikkelen bij jouw huidige werkgever

Ik vind mijn huidige functie nog best leuk, maar er zit meer in mij. Ik zou me graag willen ontwikkelen zodat ik een hogere functie kan bekleden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je graag een andere functie wilt bekleden bij jouw huidige werkgever. Een derde optie kan zijn dat je graag op je oude functie bij hetzelfde bedrijf wilt blijven, maar dat je wel wat hulp kunt gebruiken om er nog meer uit te halen. Dat alles kan via dit mobiliteitscentrum. We kunnen bekijken waar je nu staat en waar je graag zou willen staan. Op basis daarvan geven we je een gericht advies, al dan niet in combibatie met een test of assessment. Na deze uitslagen kun je starten met bijvoorbeeld een gerichte training, opleiding of cursus om meer in je kracht te komen.

Op deze mogelijkheden staat vaak een subsidie die jouw huidige werkgever hiervoor kan krijgen, zoals de ESF subsidie duurzame inzetbaarheid, een subsidie praktijkleren (bij een BBL opleiding) of een bijdrage uit een O&O fonds.

Ontwikkelen richting een nieuwe werkgever

Het kan ook zo zijn dat jij je baan al kwijt bent of dreigt kwijt te raken. Dan investeert een werkgever niet meer in een opleiding voor mij, toch? Dit kan wel! In een sociaal plan bij een reorganisatie of in een vaststellingsovereenkomst bij een persoonlijk ontslag staat vaak een budget om van werk naar werk te gaan of een opleiding te volgen. Kijk dit document dus goed na om te kijken of jij hier ook recht op hebt. In bepaalde beroepsgroepen, zoals de zorg, is er niet voor iedereen meer een plaats op de arbeidsmarkt. Dan kan het dus verstandig zijn om je te laten omscholen naar een kansrijk beroep. In Twente is er bijvoorbeeld het Sectorplan Twente Werkt. Klinkt ingewikkeld, maar het komt erop neer dat hier 50% subsidie mogelijk is vanuit dit plan voor de koaten van de opleiding riching een kansrijk beroep met vacature. De andere 50% kan worden gedeeld door je oude werkgever (zie opleidingsbudget) en voor 25% door je nieuwe werkgever.

Neem contact op met Menno Littel voor deze scholingsmogelijkheden. De bijbehorende vacatures staan vermeld achter de inlog van het mobiliteitscentrum. 

 

Bekijk ook eens deze pagina's

Droombaanplanning

Ga niet gelijk solliciteren als een gek, maar plan de zoektocht naar je nieuwe (droom) baa Lees meer